• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo reageert op beschuldigingen: "Ik ben een gelukkig man"

  Cristiano Ronaldo keert morgen met Juventus terug naar Manchester United. Voor de topper in de Champions League stond hij de pers te woord. En zo sprak hij ook een eerste keer openlijk over de beschuldigingen aan zijn adres. "Ik ben alleen bezig met voetbal."

  Bijna een maand geleden vertelde een Amerikaanse vrouw aan het Duitse magazine Der Spiegel dat Ronaldo haar in 2009 verkracht had. Ze zou zwijggeld gekregen hebben van de Portugees. Ronaldo ontkent het hele verhaal. Zijn advocaat weerlegde alle beschuldigingen, maar nu sprak hij voor het eerst zelf over de zaak.

   

  "Ik weet dat ik een voorbeeldfunctie heb, op en naast het veld. Ik kan nog steeds lachen. Ik ben gelukkig. Ik heb het geluk dat ik in een prachtige club mag spelen, ik heb een fantastische familie, ik heb 4 kinderen, ik ben gezond. Al de rest raakt me niet. Het gaat goed."

   

  "Ik ga niet liegen in deze situatie. Mijn advocaten hebben vertrouwen in de goeie afloop en ik uiteraad ook. Ik ben bezig met voetbal, ik heb andere mensen die zich met al die andere zaken bezighouden. De waarheid komt altijd op de eerste plaats."

   

  Ronaldo kreeg ook een paar vragen over zijn terugkeer naar Old Trafford. "Het is heel emotioneel om hier weer te zijn." Morgen speelt Ronaldo met Juventus tegen Manchester United.