• home
 • video
 • pas verschenen

  Raes bekent: "Veljkovic heeft me ook eens shirt van Jovanovic gestuurd"

  In Extra Time was er heel wat aandacht voor het schandaal dat 2 weken geleden aan het licht kwam in het Belgische voetbal. Makelaar Dejan Veljkovic is een van de spilfiguren. Ook Frank Raes heeft ooit een cadeautje gekregen van de man. "Ik heb dat aan mijn neefje gegeven."

  In het onderzoek naar fraude, witwassen en matchfixing in het voetbal kwam aan het licht dat Veljkovic ook journalisten benaderde. "Ik heb ook wel eens een shirt van hem opgestuurd gekregen", vertelt Frank Raes. "Zonder dat ik hem ooit gezien had. Een shirt van Anderlecht met de naam van Jovanovic, een van zijn spelers."

   

  "En heb je dat aanvaard?", wil Degryse weten. "Ik heb dat aanvaard. Ik ken de man niet. Ik heb hem nooit gesproken. Ik kreeg dat gewoon op de redactie in een kartonnen doos. Ik heb dat aan mijn neefje gegeven."

   

  "Dat moeten we toch eens onderzoeken. Dat shirt is veel geld waard", lacht Degryse. "Bart Vertenten is een keurige celgenoot", doet Joos er een schep bovenop.