• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Rooney scoort weer, maar de assist is nog mooier

  Wayne Rooney (l) heeft het naar zijn zin in de Verenigde Staten.

  Wayne Rooney (32) blijft aan de lopende band scoren in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. Dit weekend maakte hij er twee. Ook Zlatan Ibrahomovic pikte zijn doelpuntje mee.

  Rooney stuurt DC United naar play-offs

  Wayne Rooney stond met DC  United tegenover New York City. De zusterploeg van Manchester City ging met 3-1 voor de bijl in Washington.

   

  Rooney tikte de 1-0 op het bord en wees meteen naar ploegmaat Acosta. De kleine Argentijn had de halve City-ploeg op een hoopje gedribbeld. Daarna verdubbelde Acosta zelf de voorsprong. Na een tegentreffer van David Villa was het weer aan Rooney. Met een penalty maakte hij het derde doelpunt voor DC United, dat zich verzekerde van een plaats in de play-offs.

   

  En daar heeft Rooney een groot aandeel in. Toen hij aankwam, stond het team helemaal onderaan met twee zeges in 14 matchen. Daarna ging het steil bergop met DC United. Rooney (ex-Everton en -Manchester United) was in 19 optredens goed voor 12 goals en 7 assists.

   

  Bekijk het eerste doelpunt van Rooney én de dribbel van Acosta:

  Ibrahimovic is er bijna met LA Galaxy

  LA Galaxy heeft zijn ticket voor de play-offs bijna beet. Het team won met 3-1 op het terrein van Minnesota. Als Galaxy het volgend weekend goed doet tegen Houston, gaat het ook de play-offs in.

   

  Zlatan Ibrahimovic maakte een doelpunt en hij gaf er een aan. De voormalige ploegmaat van Wayne Rooney zit dit seizoen aan 22 goals in 26 matchen.

   

  Bekijk het kopbaldoelpunt van Zlatan Ibrahimovic: