• home
 • video
 • pas verschenen

  Ben Swift keert na 2 jaar in het Midden-Oosten terug naar Team Sky

  Swift rijdt op kop van een kopgroep.

  Swift reed voor zijn uitstapje naar de Emiraten al 7 jaar bij Sky.

  Team Sky verwelkomt volgend seizoen een oude bekende. De Brit Ben Swift verlaat UAE-Team Emirates om opnieuw ploegmaat te worden van Chris Froome en co.

  Ben Swift (30) droeg al van 2010 tot en met 2016 het shirt van Team Sky. Voor de Britse formatie won Swift etappes in de Ronde van Polen, de Tour Down Under en de Ronde van Romandië. Swift stond in zijn Sky-periode ook 2 keer op het podium van Milaan-Sanremo: 2e in 2016 en 3e in 2014.

   

  2 jaar geleden koos Swift voor een avontuur bij UAE Team Emirates. Maar op een 5e plaats in het WK in Bergen en een 2e plek op Alpe d'Huez (Critérium du Dauphiné) na bleven de grote prestaties wat uit bij zijn nieuwe werkgever.

   

  Team Sky haalt de snelle Swift nu terug. "Ik heb nog altijd persoonlijke ambities", reageert Swift op zijn transfer. "Maar ik zal ook de jongere renners wat begeleiden. Bij Sky zitten we met een ongelooflijk getalenteerde groep jonkies en ik zal hen wat van mijn ervaring bijbrengen."