• home
 • video
 • pas verschenen

  Giants: "Op einde van seizoen zullen we er heel dicht bij zijn"

  De Antwerp Giants verloren in Oostende.

  De Antwerp Giants verloren in Oostende.

  De Antwerp Giants dromen ervan om dit seizoen de kloof met Oostende te dichten, maar kregen afgelopen weekend wel een flinke tik te verwerken aan de kust. "Toch heb ik er vertrouwen in dat we er op het einde heel dicht bij zullen zijn", zegt coach Roel Moors, die zondag met Antwerp Charleroi ontvangt. Die wedstrijd is live te bekijken bij Sporza.

  Antwerp was met veel vertrouwen naar Oostende afgezakt, maar incasseerde een nederlaag met 25 punten verschil. "Het was een wedstrijd met twee gezichten", zegt Roel Moers. "We speelden een volwassen 1e helft, maar na de rust zakten we in elkaar als een kaartenhuisje."

   

  "Het was duidelijk dat Oostende wel op niveau was. Zij waren slimmer en wij hadden niet het juiste antwoord op hun fysieke spel. Ik hoop dat onze Champions League-campagne zal helpen om ook slimmer te worden."

   

  "We mogen ook niet alles op deze match afschuiven. Ik ben ervan overtuigd dat we er op het einde van het seizoen heel dicht bij zullen zijn. Daar heb ik vertrouwen in."

  Oostende-manager: "Nog een lang seizoen"

  Oostende heeft in het tussenseizoen zijn kern wat gewijzigd, maar lijkt met zeges tegen Charleroi en Antwerp klaar om voor een 8e titel op rij te strijden. "We hebben getoond dat we het potentieel hebben om bovenaan mee te doen", zegt manager Philip Debaere.

   

  "Nieuwkomers als Williams of Maric hebben zich al getoond, maar het blijven jonge spelers. Er is ook ruimte voor jonge Belgen om voluit de ploeg mee te dragen. Het seizoen is wel nog lang. Het zal erop aankomen om in de play-offs ons volle potentieel te tonen."

   

  "Als Antwerp en Charleroi ambities hebben, zullen ze zeker rekening moeten houden met ons."

  Zondag live topbasketbal bij Sporza

  Voor de Antwerp Giants staat er komend weekend al een nieuwe topaffiche op het programma. De Giants ontvangen dan het eveneens ambitieuze Charleroi, dat met een ervaren team een gooi wil doen naar de titel.

   

  De topper tussen Antwerp en Charleroi is zondag vanaf 13.45u live te bekijken op Eén en met livestream op sporza.be.