• home
 • video
 • pas verschenen

  Eerste thuismatch van LeBron James ontaardt in vechtpartij (met video)

  Er vliegen wat vuisten in het rond tussen de Lakers en de Rockets.

  De eerste thuismatch van LeBron James voor de Lakers in de NBA-competitie is uitgedraaid op een vechtpartij. In een spannende match gingen in het vierde quarter de poppetjes aan het dansen en werden er klappen uitgedeeld.

  LeBron James kreeg met enkele knappe punten het uitverkochte Staples Center af en toe op de banken, maar zijn 24 punten waren niet genoeg voor de zege. De Houston Rockets, met een uitmuntende James Harden (36 punten) waren te sterk: 115-124.

   

  Maar niemand zal over de sportieve prestaties praten, want in het vierde quarter ontspoorde de match. Bij een 109-108 kreeg Ingram van de Lakers een fout tegen waar hij niet mee akkoord ging. Ingram ging verhaal halen, deelde een duw uit aan Harden en daarna troepten de spelers samen.

   

  Plots duwde de immer rustige Chris Paul (Houston) zijn vinger in het gezicht van Rajon Rondo (Lakers) en die reageerde met een stevige linker. In het gewoel deelde ook Ingram nog klappen uit. Die drie werden uitgesloten. James trad op als vredestichter en haalde zijn vriend Paul weg uit het gewoel.

   

  Paul claimde achteraf dat Rondo hem in het gezicht had gespuwd. De wedstrijd lag zo'n 10 minuten stil en daarna maakten de Rockets het verschil. De drie uitgesloten spelers riskeren een schorsing.

  Bekijk de beelden van de vechtpartij

  Foto's van de vechtpartij

  De fout van Ingram op Harden was de aanleiding.

  Chris Paul en Rajon Rondo raken slaags.

  Ingram (rechts in geel shirt) komt er zich mee moeien.

  LeBron James (links) haalt zijn vriend Chris Paul weg uit het gewoel.