• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk speelt onder voorbehoud tegen KV Mechelen

  Beerschot Wilrijk roept zijn supporters op om niet te kwetsen.

  Beerschot Wilrijk heeft beslist om het duel van zondag tegen KV Mechelen onder voorbehoud te spelen. "Er is een grote onzekerheid over het verleden, het heden en de toekomst van de competitie", klinkt het.

  Beerschot Wilrijk trekt deze namiddag naar Mechelen voor de clash met KV Mechelen. Door het fraudeonderzoek en de rol van KV Mechelen daarin spelen de bezoekers de wedstrijd onder voorbehoud. "Wij hebben deze keuze gemaakt door de onduidelijkheid die er is ontstaan", laat Beerschot Wilrijk weten.

   

  "De media en het federaal parket berichten over diverse onderzoeken naar omkoping en ongeoorloofde beïnvloeding van wedstrijden. Het federaal parket vermeldt hierbij dat er zelfs sprake kan zjin van een criminele organisatie."

   

  "Het is dus duidelijk dat er geen zekerheid is rond de reeds gespeelde  en nog te spelen wedstrijden. Ook het competitieverloop en de rangschikking komen hierdoor in het gedrang. Bovendien is het niet bekend wanneer het onderzoek afgerond zal zijn."

   

  "Er is een grote onzekerheid over het verleden, het heden en de toekomst van de competitie, ook omdat andere clubs onder voorbehoud zullen spelen. Maar uiteraard zal de club elke wedstrijd spelen als een volwaardige wedstrijd."

   

  Volgens het fraudeonderzoek zouden bestuurders van KV Mechelen geprobeerd hebben om de degradatiestrijd van vorig seizoen te beïnvloeden.

  "Supporters, wees ludiek en origineel, maar niet kwetsend"

  Beerschot Wilrijk doet wel nog een oproep naar zijn supporters. "Wij vragen aan onze supporters om te blijven geloven in de eerlijkheid van de vele mensen die betrokken zijn in het voetbal. Supporters van andere clubs zijn ook de dupe van deze feiten en scheidsrechters, die elke week hun uiterste best doen, mogen niet de kop van Jut worden. Wees dus ludiek en origineel, maar niet kwetsend."