• home
 • video
 • pas verschenen

  Belg Xavier Siméon ruilt MotoGP in 2019 voor MotoE

  Xavier Siméon.

  Xavier Siméon.

  Na een minder succesvol seizoen trekt Xavier Siméon de deur van de MotoGP straks achter zich dicht. De Belg gaat in het gloednieuwe elektrische MotoE-kampioenschap rijden.

  Xavier Siméon (29) maakt in 2019 de oversteek naar het elektrische Esponsorama-team. De 22-jarige Braziliaan Eric Granado wordt zijn ploegmaat.

   

  De MotoE telt 5 GP's: Jerez (5 mei), Le Mans (19 mei), de Sachsenring (7 juli), Spielberg (11 augustus) en Misano (15 september).     

   

  "De overstap van Xavier Siméon naar de MotoE vormt een nieuwe mijlpaal in zijn carrière", zegt zijn manager. "Wij geloven in de ontwikkeling van deze categorie."

   

  "Xavier krijgt eindelijk de kans om met gelijke wapens te racen en zo zijn kwaliteiten en ervaring te tonen. Daarnaast blijven we voortwerken aan het programma van Xavier voor 2019, want het zal zich niet beperken tot die ene categorie en zijn vijf GP's." 

  Siméon: "Blij met nieuw avontuur"

  Siméon toont zichzelf ook zeer enthousiast. "Zonder twijfel is dit een belangrijke stap in mijn carrière. Ik kijk ernaar uit met een compleet nieuwe generatie van motors te racen", zegt onze landgenoot.

   

  "Ik ben al maanden aan het denken over deze carrièreswitch. Op mijn leeftijd (29) is het belangrijk de juiste beslissingen te nemen."

   

  "Ik heb een jaar MotoGP mogen ervaren. Het was niet zo'n succesvol jaar en daarom ben ik blij nu een nieuw avontuur tegemoet te gaan met mijn team."

   

  "Ik kan niet wachten op de eerste testdagen om te zien wat we kunnen bereiken. De motors zullen anders zijn, maar het niveau van de rijders zal zeker zo hoog zijn als in andere categorieën. Eerst heb ik nog vier races voor de boeg in de MotoGP, waarin ik mijn uiterste best ga doen om enkele punten te scoren."  

  Siméon voor de start van het MotoGP-seizoen in Sportweekend: