• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky blijft talenten wegplukken: tijdrijder Ganna komt klassieke kern versterken

  Ganna reed de voorbije 2 jaar bij UAE Team Emirates.

  Ganna reed de voorbije 2 jaar bij UAE Team Emirates.

  Filippo Ganna is de nieuwste aanwinst van Team Sky. De 22-jarige Italiaan is tweevoudig wereldkampioen in de individuele achtervolging en won als belofte ook Parijs-Roubaix.

  Gisteren maakte Team Sky al bekend dat het de 21-jarige Jhonatan Narvaez overneemt van Quick-Step Floors. Volgens verschillende bronnen maakt Sky ook nog altijd werk van de Colombiaanse klimsensatie Ivan Sosa, die al aangekondigd werd bij Trek-Segafredo.

   

  Reken daarbij toptalent Egan Bernal, alleskunner Pavel Sivakov, Kristoffer Halvorsen, Eddie Dunbar en Chris Lawless en Sky heeft een piepjonge lichting waarmee het in de toekomst op alle fronten kan scoren.

   

  De 22-jarige Filippo Ganna maakt de overstap van Team UAE Emirates, waar hij de voorbije 2 jaar mocht proeven van de klassiekers. De getalenteerde taliaan won als belofte Parijs-Roubaix en droomt van het eendagswerk.

   

  Met 2 wereldtitels in de individuele achtervolging en tal van medailles op nationale tijdritkamioenschappen is Ganna ook een hardrijder pur sang. "Team Sky is indrukwekkend qua tijdritbegeleiding", reageert Ganna. "Daarin wil ik nog groeien, net als in het eendagswerk en koersen van 1 week."

  Sky kondigde de transfer vanmorgen aan