• home
 • video
 • pas verschenen

  Pro League vraagt om scheidsrechters duidelijk te steunen

  Alexandre Boucaut

  Alexandre Boucaut fluit vanavond Club Brugge - Waasland-Beveren.

  Sinds het uitbreken van het fraude- en matchfixingschandaal staan de Belgische scheidsrechters in het oog van de storm. De Pro League doet een oproep om de scheidsrechters de komende speeldagen "ostentatief en duidelijk" te steunen.

  Stadionspeakers inschakelen

  De Pro League richt zich in een brief tot de bestuursleden, de leden van de technische staf en alle spelers van 1A en 1B.      

   

  "In de huidige context is het van het allergrootste belang om zorgzaam om te gaan met de geloofwaardigheid van onze sport en vooral het scheidsrechterskorps, dat instaat voor het vlotte verloop van onze wedstrijden, alle steun te geven die het verdient", klinkt het.

   

  "Daarom vraagt de Pro League aan alle clubs om dit weekend en volgend weekend ostentatieve en duidelijke steunbetuigingen, zoals applaus en erehagen, te leveren aan de scheidsrechters van de wedstrijden waaraan zij deelnemen", gaat de oproep voort.

   

  De Pro League herinnert clubs eraan dat ze stadionspeakers kunnen inschakelen om het publiek mee te krijgen. "De moeilijke maar onmisbare taak van de scheidsrechters bij het verloop van deze wedstrijden, verdient meer dan ooit ons respect", besluit de vereniging van profspelers.