vr 19 oktober 2018 07:56
" "
LeBron James kwam tot 26 punten en 12 rebounds in Portland.

Het veelbesproken debuut voor LeBron James bij de LA Lakers is op een nederlaag uitgedraaid: op bezoek bij de Portland Trailblazers kon het alle kanten uit, maar finaal was de thuisploeg net te sterk: 128-119.

LeBron James, in de zomer overgestapt van de Cleveland Cavaliers, begon als een wervelwind aan zijn nieuw hoofdstuk met 2 geweldige dunks. Met 13 punten in de eerste minuten zorgde hij voor een 25-15-voorsprong.

De Blazers bleven geduldig en werkten beetje bij beetje de achterstand weg en ging op en over de bezoekers, die een ferme dip in het 2e quarter niet zouden overleven. James zou uiteindelijk tot 26 punten, 12 rebounds en 6 assists komen, maar alleen in het derde quarter kon LA nog even een voorsprong nemen.

Al was de kloof soms klein: 65-63 bij de rust en eveneens 2 punten bij het ingaan van het 4e quarter (93-91). Op de beslissende momenten stond Stauskas (24 punten) bij de thuisploeg evenwel op.  Hij vrijwaarde de 16e opeenvolgende zege van Portland tegen de Lakers met enkele vrijworpen op het einde. Vooral bij de driepunters (7 op 30) bleven de bezoekers in gebreke.

Zaterdag werkt James zijn eerste officiële NBA-duel voor eigen Lakers-volk af: dan komen de Houston Rockets op bezoek. Opvallend: sinds zijn debuut in de NBA verloor James altijd zijn eerste match met zijn nieuwe ploeg: in 2003 bij Cleveland, in 2010 bij Miami, in 2014 weer bij Cleveland en nu dus ook.