• home
 • video
 • pas verschenen

  Indicatieve tabel, aflevering 37: Standard vecht ook oude tabel aan

  " "

  Pierre Locht is de advocaat van Standard.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep buigt zich vandaag - een week vroeger dan eerst aangekondigd - over de affaire rond Wesley, Carcela, Ocansey en Brogno. Die zouden nu volgens de oude indicatieve tabel beoordeeld moeten worden, maar Standard vecht ook die aan.

  "Het probleem blijft eigenlijk hetzelfde"

  Kunt u nog volgen? Begin augustus werden de 4 voetballers gschorst op basis van de nieuwe indicatieve tabel voor het seizoen 2018-2019. Maar Standard vocht toen met succes de rechtsgeldigheid van die tabel aan. Die was niet volgens de regels van de Pro League goedgekeurd.

   

  De voetballers werden vrijgesproken, maar na een ommetje langs de Evocatiecommissie zou een andere beroepskamer van de Geschillencommissie weer over de zaken kunnen oordelen. De strafmaat zou nu gebaseerd zijn op de indicatieve tabel van vorig seizoen.

   

  Maar Standard herhaalde vandaag dat die tabel ook niet gebruikt mag worden: "Het bijzondere aan de oude tabel is dat die dateert uit 2014. Toen bestond de Pro League nog niet, er was nog een eerste en tweede klasse. Er gold toen een ander reglement, dat ook niet helemaal gerespecteerd wordt", aldus advocaat Pierre Locht.

   

  "Het maakt het debat wat ingewikkelder, maar het probleem blijft eigenlijk hetzelfde."

  Er gold in 2014 een ander reglement, dat ook niet helemaal gerespecteerd wordt.

  Pierre Locht, advocaat Standard

  Bondsparket hekelt procedureslag: "De fout is de fout"

  Het bondsparket - dat moet bewijzen dat de tabel goedgekeurd werd - hekelt de procedurejacht van Standard: "Elke rechtgeaarde voetballiefhebber kan niet begrijpen dat fouten van augustus vandaag nog moeten voorkomen. We zouden veel sneller moeten beslissen. Want de fout is de fout en de competitie moet kunnen doorgaan op een eerlijke manier. " Daarom ook werd de zitting een week vervroegd.

   

  In de zaak van Wesley haalde Club-advocaat Walter Van Steenbrugge ook procedurefouten aan. Later vandaag volgt een beslissing. Die kan nog een impact hebben: mogelijk zijn de voetballers nog geschorst voor de matchen van de 11e speeldag van komend weekend. Te beginnen met vanavond Club Brugge-Waasland-Beveren.

  Van Steenbrugge: "Wesley is voldoende gestraft"