• home
 • video
 • pas verschenen

  Opsteker voor Kevin De Bruyne en City: "Hij is opnieuw speelklaar"

  De Bruyne & Guardiola

  Guardiola: "Het is niet zeker of hij al negentig minuten aankan."

  Manchester City-coach Pep Guardiola heeft een dag voor de competitiewedstrijd tegen Burnley bevestigd dat Kevin De Bruyne weer speelklaar is. De Rode Duivel was sinds midden augustus out met een knieblessure, maar kon vorige week de trainingen weer hervatten.

  "Kevin De Bruyne is speelklaar", begon Guardiola zijn persconferentie. "Ik weet nog niet of hij zal starten, maar hij is klaar. Het is niet zeker dat hij al negentig minuten aankan, maar de voorbije weken heeft hij goed getraind."

   

  "Kevin is zo een belangrijke speler voor ons. Wanneer je zo'n speler een tijdje hebt moeten missen en hij keert nadien terug, wordt het team opnieuw sterker."

   

  De Bruyne kwam dit seizoen nog maar tot één duel, de openingswedstrijd van de Premier League voor City bij Arsenal (0-2). De Rode Duivel viel toen een halfuur voor tijd in. Nadien blesseerde hij zich op training zwaar aan de knie.