• home
 • video
 • pas verschenen

  Simona Halep zegt af voor WTA Finals, Mertens opgevist als reserve

  De WTA Finals in Singapore zullen het volgende week zonder 's werelds nummer 1 Simon Halep moeten doen. De Roemeense sukkelt al langer met haar onderrug en zegt af. Elise Mertens profiteert ervan: onze landgenote mag als reserve naar het officieuze WK.

  De WTA kwam vanochtend met een officieel communiqué: "Jammer genoeg besliste ik na lang overleg met mijn entourage en dokters om verstek te laten gaan", gaf Simona Halep mee.

   

  "Ik wou een voor mij geweldig jaar op een hoogtepunt afsluiten, maar mijn rugblessure is niet voldoende hersteld. Ik moet aan mijn gezondheid op lange termijn denken. Ik heb 4 weken niet kunnen trainen, ik kan niet op niveau strijden", aldus de winnares van Roland Garros.

   

  Door Haleps forfait is de Nederlandse Kiki Bertens zeker van een ticket voor het toernooi met de beste 8 speelsters van 2018. Bertens schuift een rijtje op, net als de reserven. De Wit-Russin Arina Sabalenka wordt nu 1e reserve, Elise Mertens 2e reserve. Elise Mertens was al zeker van de Finals in het dubbeltoernooi met Demi Schuurs.

   

  De WTA Finals, met een prijzenpot van 7 miljoen dollar - beginnen zondag. Titelhoudster Caroline Wozniacki (WTA-2) is nu het hoogst geplaatst, voorts doen ook Angelique Kerber (WTA-3), Naomi Osaka (WTA-4), Karolina Pliskova (WTA-5), Elina Svitolina (WTA-6), Petra Kvitova (WTA-7) en Sloane Stephens (WTA-8) mee.