• home
 • video
 • pas verschenen

  Force India houdt Sergio Pérez aan boord

  Sergio Pérez

  Sergio Pérez racet al 5 seizoenen voor Force India.

  Het Formule 1-team Force India heeft zijn eerste rijder bevestigd voor volgend jaar. Sergio Pérez gaat zijn 6e seizoen bij de renstal in. De jonge Canadees Lance Stroll wordt meer dan waarschijnlijk zijn ploegmaat.

  Sergio Pérez racet al 5 jaar voor Force India. 5 keer haalde de Mexicaan het podium met de ploeg, dit jaar verbaasde hij nog met een 3e plaats in de Grote Prijs van Azerbeidzjan.

   

  Volgend jaar begint Pérez aan zijn 6e seizoen bij Force India. "Daar ben ik erg blij mee", reageert de 28-jarige Formule 1-coureur. "Force India is mijn thuis sinds 2014. Samen hebben we mooie resultaten neergezet, maar het beste moet nog komen."

   

  Dit jaar racet Pérez samen met de jonge Fransman Esteban Ocon. Volgend seizoen wordt dat meer dan waarschijnlijk Lance Stroll. De 19-jarige Canadees rijdt nu voor Williams, maar zijn vader is intussen eigenaar van Force India geworden.

  Podiumplaatsen Sergio Pérez in de Formule 1

  • 2012: 3e in GP Canada (Sauber)
  • 2014: 3e in GP Bahrein (Force India)
  • 2015: 3e in GP Rusland (Force India)
  • 2016: 3e in GP Monaco en 3e in GP Europa (Force India)
  • 2018: 3e in GP Azerbeidzjan (Force India)