• home
 • video
 • pas verschenen

  Sacoor trekt voor 5 maanden naar VS: "Bij zelfde coach als Kevin en Jonathan"

  Sacoor glundert met de Belgische vlag op zijn rug.

  Sacoor beleefde een succesvol 2018.

  Atletiekbelofte Jonathan Sacoor staat al te popelen voor volgend seizoen. "In januari trek ik naar de universiteit van Tennessee, waar ik zal terechtkomen in een uitstekende trainingsgroep", zegt Sacoor aan Sporza.

  Sacoor: "Overbelasting vermijden door niet te veel races te lopen"

  2018 was voor Jonathan Sacoor het jaar van de doorbraak. Onze 19-jarige landgenoot werd juniorenwereldkampioen op de 400 meter. En hij hielp de Belgian Tornados aan de Europese titel op de 4x400 meter.

   

  "Ik ben nog altijd aan het nagenieten van het seizoen", vertelt Sacoor, die Europees belofte van het jaar kan worden. "De individuele wereldtitel of de Europese titel met de Belgian Tornados? Ik kan niet kiezen tussen die 2 momenten, ze waren alle 2 heel mooi."

   

  Volgend seizoen probeert Sacoor ervaring op te doen in de Verenigde Staten, net als de broers Borlée 10 jaar geleden. "Ik trek in januari voor 5 maanden naar de universiteit van Tennessee", zegt Sacoor.

   

  "Ken Harnden geeft training aan die universiteit, dat is dezelfde coach die destijds Kevin en Jonathan begeleidde in de Verenigde Staten. Maar het is niet de bedoeling dat ik heel veel wedstrijden zal lopen in de VS. Ik zal geen risico lopen op overbelasting."

  "Alles is perfect in de VS: de faciliteiten, de begeleiding, de competitiviteit"

  Waarom kiest Sacoor voor de Verenigde Staten? “Je kan daar gemakkelijker sport en studies combineren dan in België", vertelt Sacoor.

   

  "Ik zal daar ook terechtkomen in een heel goede trainingsgroep, want er loopt veel atletiektalent rond in die universiteit. Bovendien is de trainingsaanpak ook anders dan in België. Er is veel meer competitiviteit tussen de atleten en de universiteiten."

   

  "De faciliteiten zijn er ook geweldig: mooie piste, mooie krachtzalen. Ik word opgevolgd door een psychologe, kinesiste en dokter. Alles is perfect geregeld."

  Beluister het interview met Jonathan Sacoor