• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere verliest met Narvaez jong talent aan Team Sky

  Jhonatan Narvaez rijdt komend wielerseizoen voor Team Sky. De jonge Ecuadoriaan verlaat Quick-Step. "Narvaez is een erg veelzijdige renner", klinkt het bij Sky. "Hij kan in de toekomst een klassementsrenner worden."

  De 21-jarige Narvaez was pas sinds dit seizoen actief bij Quick-Step. De Ecuadoriaan eindigde als 5e in de Ronde van Wallonië en finishte in de Drôme Classic als 2e. In 2017 pakte hij de eindzege in het Circuit des Ardennes en werd hij Ecuadoriaans kampioen op de weg.

   

  Nu plukt Team Sky hem weg. "Ik heb dit seizoen vaak tegen Team Sky gereden en ik wil nu graag met deze renners samenwerken. Ik zal me 100% inzetten zodat ik me kan blijven ontwikkelen", reageerde hij. "Ik weet dat het een plezier zal worden met al de grote namen die al veel bereikt hebben en een sterke groep Latijns-Amerikaanse renners. Ik zie mezelf als een soort van allrounder en mijn doel voor komend seizoen is de ploeg helpen en wedstrijden winnen."

   

  "Hij is een heel veelzijdige renner", weet Team Sky-coach Xabier Artetxe. "Je kan hem een beetje vergelijken met Castoviejo. Hij presteert goed in vlakke ritten, kan goed tijdrijden en kan ook zeer goed klimmen. Ik denk dat het een renner is voor etappekoersen. In de toekomst kan hij een klassementsrenner worden. Volgend jaar moet hij nog niet presteren. Hij moet vooral veel leren."