Ga naar de inhoud

KVM-voorzitter Timmermans is donderdag verhoord door federale politie

 do 18 oktober 2018 23:26

KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdag verhoord door de federale politie in het onderzoek naar fraude en matchfixing in het voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld. Dat heeft de club donderdagavond zelf bekendgemaakt.

Timmermans werd door de federale politie uitgenodigd voor een verhoor in Hasselt en ging daar donderdagochtend op in. Tegen de middag wandelde hij volgens het bericht dat KV Mechelen op zijn website zette de politiekantoren opnieuw buiten.

 

Timmermans zou niet in verdenking zijn gesteld. Meer commentaar wou de club niet kwijt "gezien het onderzoek loopt en geheim is". 

In hetzelfde onderzoek werden vorige week drie bestuurders van KV Mechelen door de politie gearresteerd: hoofdaandeelhouder Olivier Somers, financieel directeur Thierry Steemans en sportief directeur Stefaan Vanroy.

 

Somers en Steemans zijn ondertussen aangehouden en in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en omkoping. Vanroy werd in verdenking gesteld, maar vrijgelaten onder voorwaarden.