Ga naar de inhoud

meest recent

Hamilton: "Er rijdt zeker weer een Schumacher Formule 1"

 do 18 oktober 2018 22:50
Lewis Hamilton en Fernando Alonso
Lewis Hamilton en Fernando Alonso beantwoorden samen vragen over Mick Schumacher.

Terwijl hij zondag zelf voor een 5e wereldtitel racet, heeft Lewis Hamilton het al over een toekomstige topcoureur. De Brit is "100 procent zeker" dat Mick Schumacher, zoon van, ooit in de Formule 1 terechtkomt.

Mick Schumacher (19) kroonde zich vorig weekend tot Europees kampioen Formule 3.

 

"Ik ben 100 procent zeker dat we weer een Schumacher in de Formule 1 krijgen", vertelt Lewis Hamilton enkele dagen voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten. "Ten eerste vanwege zijn naam, maar ten tweede omdat hij ook goed presteert."

 

Van de laatste 15 races won Schumacher junior er 8. "Hij heeft zeker het talent van zijn vader geërfd", weet Hamilton, "net zoals Keke en Nico Rosberg."

 

"Ik heb hem nog nooit ontmoet", vertelt tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, "maar zijn resultaten ken ik wel. Het zou mooi zijn om weer een Schumacher in de Formule 1 te hebben."

 

"Laat ons even afwachten wat de toekomst brengt", oppert de Spanjaard. "Laat ons geen extra druk op zijn schouders leggen. Die zal hij ongetwijfeld al voldoende ervaren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.