• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Serena Williams: "Coaching moet toegelaten worden op Grandslams"

  De coach van Serena Williams is voorstander om advies van coaches toe te staan tijdens Grandslam-matchen.  Op dit moment is dat verboden en dat zorgde op de laatste US Open nog tot een open conflict tussen Williams en de hoofdscheidsrechter.

  In de finale van de US Open werd Serena Williams een spel afgepakt na drie waarschuwingen. De eerste van de drie kreeg ze omdat ze tijdens de match advies kreeg van haar coach en dat is niet toegestaan op Grandslams.

   

  Patrick Mouratoglou, de coach van Williams, gaf na de finale toe dat hij met zijn handen probeerde Serena advies te geven. Op Twitter pleit hij er voor om dat soort advies in de toekomst toe te laten in het belang van de populariteit van de sport.

   

  "Toeschouwers zullen de show leuk vinden en het kan er voor zorgen dat wedstrijden meer kunnen omslaan." Hij wijst ook op het feit dat individuele sporten als boksen of golf wel altijd hulp van coaches toelaten.

   

  Binnen de tenniswereld zijn de meningen verdeeld. De organisatoren van Wimbledon bijvoorbeeld lieten al weten tegen elke vorm van hulp door coaches tijdens de match te zijn.

  De tweet van Mouratoglou

  Serena gaat door het lint na haar straf voor coaching