• home
 • video
 • pas verschenen

  Op dezelfde dag ontslagen bij Club en aangeworven bij AA Gent

  Wesley Moraes

  Peter Verbeke was de voorbije jaren mee verantwoordelijk voor de transfers van onder anderen Wesley Moraes.

  Een paar uur nadat Club Brugge een punt had gezet achter de samenwerking met scoutingcoördinator Peter Verbeke is hij aangesteld tot nieuwe sportmanager bij AA Gent.

  Peter Verbeke werkte sinds 2013 voor Club Brugge. Samen met Raymond Mommens, Kenneth Brylle, Peter Van Wambeke en Joachim Vercaigne was hij verantwoordelijk voor de komst van onder anderen Arnaut Danjuma, Hans Vanaken, Wesley Moraes en Anthony Limbombe.

   

  Maar voortaan zal Verbeke mee verantwoordelijk zijn voor transfers bij AA Gent. Hij tekende donderdag een contract bij Gent voor vijf jaar als sportmanager. Eerder op de dag had Club Brugge de samenwerking stopgezet omdat "hij onderhandelt met AA Gent".

   

  Bij AA Gent wordt Verbeke verantwoordelijk voor de "rekrutering bij de A-kern, de beloften en de jeugd. De aanstelling van Verbeke kadert in de verdere professionalisering van het sportieve departement, waarbij stelselmatig ook meer aandacht zal uitgaan naar data- en videoanalyse", zo klinkt het bij Gent.

  Peter Verbeke.