VIDEO: Miranda bezorgt Brazilië winst in Superclasico de las Americas

  Miranda viert het enige doelpunt van de wedstrijd.

  Brazilië heeft in Saudi-Arabië aartsrivaal Argentinië verslagen met 1-0. Inter-verdediger Miranda besliste het burenduel in de toegevoegde tijd met een rake kopbal. Bij Argentinië ontbrak aanvoerder Lionel Messi nog altijd.

  Geen Messi, wel Neymar (die het zwaar te verduren kreeg)

  De Superclasico de las Americas staat sinds 2011 op het programma. De ontmoeting tussen aartsrivalen Brazilië en Argentinië werd gisteren gespeeld in Jeddah (Saudi-Arabië), waar 60.000 voetballiefhebbers het spektakelstuk van dichtbij volgden.

   

  Lionel Messi zagen de fans niet aan het werk. De steraanvaller van FC Barcelona besliste na het WK voetbal in Rusland om (even) te stoppen als international.

   

  Neymar was er bij Brazilië wel bij. Hij kreeg het hard te verduren en werd meermaals onderuitgeschoffeld door de Argentijnse verdedigers. Scheidsrechter Felix Brych trok maar liefst 7 gele kaarten in de "vriendschappelijke" ontmoeting.

   

  Op een doelpunt was het wachten tot diep in de tweede helft. Sergio Romero verkeek zich op een zwabberende bal van Neymar. Op de hoekschop die volgde kopte Miranda de 1-0 in doel.

   

  Voor Brazilië is het de 4e zege in de Superclasico de las Americas. Enkel in 2017 was Argentinië te sterk, in 2013 werd niet gespeeld.

  De hoogtepunten van de wedstrijd: