• home
 • video
 • pas verschenen

  Floot ref Vertenten onterechte penalty op aangeven van assistent? Oordeel zelf

  Bart Vertenten kwam in opspraak in het voetbalschandaal.

  Bart Vertenten blijft aangehouden in het fraudeonderzoek.  Zijn advocaat Hans Rieder vindt dat zijn cliënt niets te verwijten valt,  onder meer over de bewuste  strafschop in de match  Antwerp-Eupen van vorig seizoen. Bekijk de beelden, wat denken jullie?

  De bewuste fase komt uit de wedstrijd Antwerp-Eupen op de voorlaatste speeldag van het seizoen 2017 - 2018.  Daarin floot Vertenten onterecht een strafschop voor een fout van Valiente op Antwerpspeler Buta.  De fout gebeurde buiten het strafschopgebied. 

   

  Door het extra doelpunt dat Eupen hierdoor incasseerde wipte KV Mechelen op dat moment over de Oostkantonners en dat met nog één wedstrijd te spelen.

  Bekijk hier de bewuste fase

  "Daarvoor kan mijn cliënt niets ten laste worden gelegd"

  Hans Rieder, de advocaat van Vertenten, beweert dat de ref de instructies gevolgd heeft van zijn assistent. "Hij kon de bewuste fase niet gezien hebben.  Na discussie en overleg is beslist dat de fase zich in de grote rechthoek had afgespeeld en dus een strafschop waard was."

   

  "Dat is allemaal verlopen volgens alle nationale en internationale regels. Daarvoor kan mijn cliënt niets ten laste worden gelegd," vindt de advocaat. "Ik heb dat proberen te bewijzen met screenshots van die match, en met de verslagen van de voetbalbond. "

  Hans Rieder: advocaat Bart Vertenten

  Advocaat Hans Rieder verdedigt scheidsrechter Bart Vertenten die vorige week werd opgepakt in het onderzoek naar het voetbalschandaal. Vertenten zou KV Mechelen hebben geholpen in een poging om in eerste klasse te blijven. Makelaar Dejan Veljkovic en enkele bestuurders van KV Mechelen zouden hem hierover aangesproken hebben.