• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne kampt ook op 2e testdag met technische problemen in Formule E

  Vandoorne kijkt door zonnebril.

  Vandoorne ruilt de Formule 1 voor de elektrische tegenhanger.

  De eerste kennismaking met de Formule E liep niet van een leien dakje voor Stoffel Vandoorne (HWA Racelab). Zowel gisteren als vandaag staken technische problemen de kop op.

  Rode vlag Vandoorne, D'Ambrosio 3e

  Op het einde van het seizoen ruilt Stoffel Vandoorne de Formule 1 voor de Formule E (de elektrische tegenhanger). Onze landgenoot mocht gisteren voor het eerst zijn nieuwe bolide testen, maar technische problemen gooiden roet in het eten.

   

  Ook vandaag waren de Formule E-goden Vandoorne niet gunstig gezind. Door technische problemen kwam zijn auto tot stilstand, waarna de rode vlag tevoorschijn kwam.

   

  Onze andere landgenoot in de Formule E, Jêrome D'Ambrosio, speelde wel mee op de voorposten. Hij tekende voor de 3e tijd van alle deelnemers.

  Vandoorne: "Niet de ideale dagen"

  “Ik heb de auto 2 dagen kunnen uittesten", zegt Vandoorne. "Maar het is niet allemaal ideaal verlopen. We moeten nog veel leren en de problemen aanpakken."

   

  "Deze testdagen in de Formule E waren een compleet nieuwe ervaring voor mij. Ik kijk er nu naar uit om over enkele maanden te racen."

  Vandoorne analyseert zijn 2 testdagen