• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalbond duidt Nederlander aan om KVM-Beerschot Wilrijk te fluiten

  De Nederlandse scheidsrechter Sander van der Eijk zal komende zondag de 1B-wedstrijd van KV Mechelen tegen Beerschot Wilrijk leiden. Of die beslissing verband houdt met de betrokkenheid van KV Mechelen bij het voetbalschandaal in ons land is onduidelijk.

  Als direct gevolg van het voetbalschandaal rond fraude en matchfixing werd vorig weekend de competitie in eerste klasse B uitgesteld. Dit weekend zal er wel gevoetbald worden, met de topper tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk als afsluiter.

   

  Scheidsrechter voor die match wordt de Nederlander Sander van der Eijk. Hij krijgt het gezelschap van zijn landgenoten Nils van Kampen en Steven van der Vrande. Met Ben Mesotten werd er wel een Belgische vierde official aangeduid.

   

  Of het toewijzen van de match aan een Nederland toeval is of niet, is onduidelijk. Het is zeker niet de eerste keer dat Nederlandse scheidsrechters wedstrijd in België fluiten. De KBVB en de KNVB zijn al sinds vorig seizoen bezig met een uitwisselingsproject voor scheidsrechters in de tweede afdeling.