• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Boom en Bern in een weekend? Vreemde kronkel"

  Wout van Aert

  Wout van Aert vorig weekend aan de slag in het noorden van Nederland.

  Zaterdag is Boom het decor voor een Superprestigeveldrit, een dag later staat in Zwitserland de 3e manche in de Wereldbeker op het programma. Een onmogelijke combinatie vindt wereldkampioen Wout van Aert.

  "Allesbehalve ideaal"

  "Vreemd weekend", schrijft Wout van Aert in zijn wekelijkse column op wielerflits.nl. "Zaterdag Boom, zondag Bern. Net hetzelfde als half november, wanneer op zaterdag in Tsjechië wordt gecrost en een dag later al Hamme op de agenda staat."

   

  "Ik pas zowel voor Boom als voor Hamme. De Wereldbeker is dit seizoen het enige regelmatigheidscriterium waar ik me op focus. Met die insteek ben ik aan de opbouw van mijn persoonlijke kalender begonnen. En als ik top wil zijn in Bern, dan is het onhaalbaar om er ook Boom bij te pakken."

   

  "Knap dat de UCI de Wereldbeker beetje bij beetje uitbreidt, dus absoluut geen afbreuk op het vlak van die uitbreiding. Alleen zou de Internationale Wielerunie zichzelf  moeten opleggen om in dat weekend geen andere klassementscross in te plannen."

   

  Mathieu van der Poel combineert Boom en Bern wel. "Hij focust zich dit seizoen vol op de Superprestige. Dat wil niet zeggen dat hij zondag niet in orde zal zijn, maar het is en blijft allesbehalve ideaal", vindt Van Aert. "Ook niet voor hem."