• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook in de Formule E werkt de bolide van Vandoorne (nog) niet helemaal mee

  Vandoorne scheurt over het circuit in Valencia.

  Het debuut van Stoffel Vandoorne in de Formule E is niet vlekkeloos verlopen. Onze landgenoot ging gisteren voor zijn nieuwe werkgever HWA Racelab (Mercedes) testen in Valencia, maar zette door technische problemen pas de 19e tijd neer.

  D'Ambrosio doet het een pak beter

  Stoffel Vandoorne verlaat op het einde van dit seizoen de Formule 1 voor de Formule E, de elektrische tegenhanger. In Valencia sprong Vandoorne gisteren voor het eerst in zijn nieuwe auto.

   

  Net als in de Formule 1 werkte de bolide van Vandoorne (nog) niet helemaal mee. Door technische problemen kon onze landgenoot in de namiddag niet op het circuit komen. In de ochtendsessie zette hij pas de 19e tijde van alle deelnemers neer met 1'21"023.

   

  Jérôme d'Ambrosio, die maandag zijn overstap naar de Indiase topstal Mahindra Racing aankondigde, bracht het er beter vanaf in Spanje. Met 1'17"987 zette hij de zesde tijd neer. 

   

  "Het zat vandaag niet mee", reageerde Vandoorne op Instagram. "We hadden wat problemen en moeten nog heel wat oplossen. Hopelijk gaat het beter op de tweede dag en kunnen we wat meer rondjes draaien." 

  Vandoorne in zijn nieuwe kleuren: