• home
 • video
 • pas verschenen

  Henry over Rode Duivels: "Warm onthaal van Belgen zal ik onthouden"

  Strak in het pak sprak Henry met de pers.

  Strak in het pak sprak Henry met de pers.

  Het nieuws was al een week bekend, maar vandaag is Thierry Henry officieel voorgesteld als trainer van AS Monaco. Hij blikte ook even terug op zijn tijd bij de Rode Duivels.

  "Samen met de rest van de staf hebben we met de Duivels iets neergezet dat de geschiedenis zal ingaan", zei Henry. "Ik wil de Belgische voetbalbond bedanken om me vrij te geven en me de kans aan te bieden om me nu zelf te ontwikkelen."

   

  "Ik kon in België werken met een fantastische spelersgroep en een geweldige staf. Ik wil in het bijzonder Roberto Martinez bedanken, die me een platform gaf om de kneepjes van het vak te leren. Het is knap dat we van een verzameling individuen echt een ploeg hebben gesmeed.

   

  "Wat me zeker zal bijblijven, is het warme onthaal dat ik van de Belgen kreeg. Ik ben blij dat we samen met de hele groep iets historisch hebben neergezet met de bronzen WK-medaille. We zijn wel niet met de wereldbeker teruggekeerd, maar daar ga ik verder niet op in", knipoogde Henry. Een verwijzing naar wereldkampioen Frankrijk dat in de halve finales België uitschakelde.

  "Belangrijk om spelvreugde terug te vinden bij Monaco"

  Monaco staat na 9 speeldagen op een beschamende 18e plaats in de Franse competitie. De rijke Russische eigenaar verwacht veel meer van zijn team. Te beginnen zaterdag tegen Straatsburg.

   

  "Alle aandacht gaat nu uit naar die wedstrijd, de rest van het seizoen zien we later wel", zei Thierry Henry. "Ons vertrouwen is niet te groot, dat moeten we opkrikken. Het is belangrijk een zekere spelvreugde terug te vinden. We moeten defensief ook stevig staan en proberen geen doelpunten meer te slikken."

   

  Henry begon zijn spelersloopbaan bij Monaco. "Ik ben heel blij nu terug te zijn, hier is alles voor mij gestart. Deze club heeft een speciale betekenis voor mij."

  De link naar de volledige persconferentie van Thierry Henry