• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiam en Sacoor supergenomineerden Europese Atleten van het Jaar

  Nafi Thiam

  Nafi Thiam kroonde zich dit jaar tot Europees kampioene zevenkamp.

  Nafi Thiam en Jonathan Sacoor hebben de top 3 gehaald van de Golden Tracks. Op 26 oktober weten ze of ze zich Europese Atleten van het Jaar mogen noemen. Dan vindt de uitreiking plaats in Lausanne (Zwi).

  Na haar olympische en haar wereldtitel pakte Nafi Thiam de voorbije zomer ook Europees goud op de zevenkamp. Voor de titel Europese Atlete van het Jaar moet ze nu voorbij de Britse sprintster Dina Asher-Smith en de Griekse polsstokspringster Katerina Stefanidi. Ook zij waren goed voor goud in Berlijn.

   

  Bij de beloften staat Jonathan Sacoor (19) in de top 3. Hij liep dit jaar naar de wereldtitel op de 400 meter voor junioren. Op de Europese kampioenschappen bezorgde Sacoor de Belgian Tornados goud op de 4x400 meter. Voor de titel Europese Belofte van het Jaar neemt hij het op tegen de Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis en de Noorse loopsensatie Jakob Ingebrigtsen.

  De genomineerden:

  Volgende week vrijdag kent u de winnaars van de Golden Tracks.