• home
 • video
 • pas verschenen

  Ice Ice Baby: de Warriors krijgen hun kampioenschapsring (met video)

  Klay Thompson met zijn "bling bling".

  Stephen Curry (nummer 30) was goed bij schot voor de Warriors.

  0 / 0

  De Golden State Warriors hebben voor hun eerste wedstrijd van het NBA-seizoen hun titel van vorig jaar uitbundig gevierd. Ze wonnen daarna hun opener van OKC met 108-100. Ook de Boston Celtics, één van de uitdagers van de Warriors, begonnen uitstekend aan hun seizoen. Ze veegden de 76'ers van het parket: 105-87.

  Curry en Durant meteen op de afspraak

  De kampioenen van Golden State kregen voor hun eerste wedstrijd van het seizoen hun kampioenschapsring uit de handen van NBA-baas Adam Silver. Dat ging uiteraard gepaard met veel vreugde en emoties (zie: foto's onder).

   

  De Oklahoma City Thunder wilden maar wat graag de pret van de thuisploeg bederven. Zonder sterspeler Russell Westbrook, die sukkelt met zijn knie, was dat geen gemakkelijke opdracht.

   

  De Warriors begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Curry opende zijn seizoensrekening met een driepunter (hoe kan het ook anders?) en na het eerste kwart waren de bezoekers al op achtervolgen aangewezen.

   

  Pas na de rust kwam OKC beter in de wedstrijd. De kloof werd gedicht dankzij Paul George en het bleef spannend tot diep in het vierde kwart. Uiteindelijk trokken Curry (32 punten) en Kevin Durant (27 punten) de kampioen over de streep: 108-100.

  De indrukwekkende wedstrijd van Stephen Curry:

  Celtics vegen 76'ers van het parket

  Ook de Boston Celtics zijn uitstekend aan het seizoen begonnen. De topfavoriet in de Eastern Conference veegde het ambitieuze Philadelphia van het parket met 105-87. 

   

  Voor Gordon Hayward was het een speciale wedstrijd. Hij viel vorig seizoen uit met een vreselijke beenbreuk in de seizoensopener van de Celtics en miste daardoor het hele NBA-seizoen. Bij zijn comeback op het hoogste niveau was hij goed voor 10 punten, 5 rebounds en 4 steals.

   

  Voor Kyrie Irving werd het dan weer een wedstrijd om niet al te vrolijk van te worden. Hij bleef steken op "slechts" 7 punten, 4 rebounds en 7 assists.

  Hayward: "Het voelt zo goed om terug te zijn"

  VIDEO/FOTO: Het titelfeest van de Warriors:

  De kampioenschapsring van de Warriors: