Exit Theuns bij Sunweb, dat Bakelants onderdak geeft: "Nieuwe start"

  Bakelants in de kleuren van AG2R.

  Jan Bakelants rijdt volgend seizoen voor Team Sunweb. De 32-jarige Belg verlaat AG2R, waar hij einde contract was. "Na een tegenvallend 2018 kijk ik uit naar mijn nieuw avontuur. Het voelt als een nieuwe start." Edward Theuns houdt het dan weer voor bekeken bij de Duitse ploeg. "We hebben een andere visie."

  Sunweb: "Jan is een ploegspeler"

  Door een zware val eind 2017 in de Ronde van Lombardije werd het voor Jan Bakelants een seizoen om snel te vergeten. Bij AG2R werd zijn contract niet meer verlengd, met Team Sunweb heeft onze landgenoot een nieuwe werkgever gevonden.

   

  "Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik ben al een tijdje met Sunweb in gesprek en ik voelde veel vertrouwen. Het was een heel moeilijk seizoen voor mij na mijn val in Lombardije vorig jaar. Dit voelt aan als een nieuwe start."

   

  Marc Reef, manager bij Sunweb, is heel tevreden met de komst van Bakelants. "Hij brengt heel wat ervaring naar onze ploeg. Vooral voor onze jonge renners kan hij een belangrijke rol spelen. Jan is een ploegspeler en dat vinden we heel waardevol. Hij zal bovendien belangrijk zijn in de heuvelklassiekers en de grote rondes."

  Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik ben al een tijdje met Sunweb in gesprek en ik voelde veel vertrouwen.

  De mededeling op Twitter:

  Theuns laat contract ontbinden: "Te verschillend"

  Voor Edward Theuns (27) zit het avontuur bij Team Sunweb er dan weer op. Onze landgenoot liet zijn contract in onderling overleg ontbinden. Dat bevestigde Sunweb vandaag.

   

  "Ik heb door enkele valpartijen en pech een moeilijk jaar achter de rug, zowel op het fysieke als het mentale vlak", legt Theuns uit. "Ik heb geprobeerd mij aan te passen aan de werkwijze van de ploeg, maar dat lukte mij niet echt."

   

  "Onze visies zijn verschillend en daarom besloten we dat het goed zou zijn het contract te beëindigen. Ik kijk nu uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn carrière."

   

  Rudi Kemna, de Nederlandse teamverantwoordelijke bij Sunweb, vult aan. "Na uitgebreide gesprekken kwamen we tot het besef dat onze visies te veel verschillen. De gezamenlijke, stevige basis om verder te blijven samenwerken ontbreekt."

   

  "Edward de kans en vrijheid geven om elders zijn carrière voort te zetten, is de enige juiste beslissing, zowel voor de ploeg als voor Edward. We beëindigen het contract in onderling overleg en we willen Edward bedanken voor zijn inspanningen. We wensen hem het allerbeste in de toekomst."

  Ik heb geprobeerd mij aan te passen aan de werkwijze van de ploeg, maar dat lukte mij niet echt.

  Edward Theuns

  De mededeling op Twitter: