• home
 • video
 • pas verschenen

  Aalst sneuvelt in 1e voorronde Champions League na golden set

  Lindemans Aalst in actie tegen de Spaanse ploeg Teruel.

  Lindemanst Aalst ging tenonder in de golden set.

  In het volleybal is Aalst er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de 2e voorronde van de Champions League. Nadat het de heenmatch met 3-0 verloren had, klopte het Teruel met dezelfde 3-0-cijfers. Een golden set moest de beslissing brengen en daarin trokken de Spanjaarden aan het langste eind: 7-15.

  Dankzij de goede Europese prestaties van Roeselare en Maaseik in de voorbije drie seizoenen, mocht België dit jaar een extra team afvaardigen in de Champions League. 

   

  Om net als Roeselare en Maaseik in de groepsfase te mogen spelen, moest Aalst 3 voorrondes overleven. Door de nederlaag in de golden set eindigt het avontuur van Aalst dus in de 1e voorronde. Het wordt wel nog opgevist in de CEV-cup.

  Aalst - Teruel 3-1 (na golden set)

  Setstanden: 34-32, 25-21, 25-21 en 7-15.