• home
 • video
 • pas verschenen

  Fraudedossier: Bayat, Veljkovic en Vertenten blijven in de cel

  Vlnr: Bayat, Veljkovic, Somers, Vertenten en Denis: zij blijven in de cel.

  Vlnr: Bayat, Veljkovic, Somers, Vertenten en Denis: zij blijven in de cel.

  De raadkamer in Tongeren heeft beslist dat de 9 verdachten in het fraudedossier een maand langer aangehouden blijven. Vier van hen, onder wie financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans, komen wel vrij onder elektronisch toezicht.

  De raadkamer moest vandaag beslissen over de verdere aanhouding van de negen verdachten die in de cel zaten: Olivier Somers, Mogi Bayat, Dejan Veljkovic en zijn vriendin, Laurent Denis, Bart Vertenten, Karim Mejjati, Dragan Siljanoski en Thierry Steemans.

   

  Voor 5 van de 9 verdachten werd de aanhouding met een maand verlengd: voor Somers (hoofdaandeelhouder KV Mechelen), Bayat (makelaar), Veljkovic (makelaar), Denis (ex-advocaat) en Vertenten (scheidsrechter) betekent dat dat ze nog een maand langer in de cel moeten blijven.

   

  De 4 andere verdachten worden vrijgelaten onder elektronisch toezicht. Makelaar Thomas Troch werd eerder al vrijgelaten onder voorwaarden. Alle partijen hebben 24 uur de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing. Ook het federaal parket kan in beroep gaan tegen de beslissing om 4 verdachten met een enkelband vrij te laten.

   

  Hans Rieder, de advocaat van scheidsrechter Bart Vertenten, stelde zich vandaag wel openlijk vragen bij de rol van onderzoeksrechter Joris Raskin. "Hij was lid van de Licentiecommissie van de voetbalbond, die ook de werkgever is van mijn cliënt. Dat is niet normaal."