• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van der Hoorn is primus in Putte-Kapellen, Van der Poel kleurt finale

  Van der Hoorn maakt het zegegebaar.

  Van der Hoorn rijdt volgend seizoen bij Lotto-Jumbo.

  Putte-Kapellen is ten prooi gevallen aan Roompot-renner Taco van der Hoorn. Mathieu van der Poel speelde tot de slotronde mee voor winst en moest uiteindelijk vrede nemen met de 6e plaats in de Sluitingsprijs.

  Van der Poel is 1e aanvaller, Van der Hoorn laatste aanvaller

  De grote blikvanger aan de start was Mathieu van der Poel. Na een intens crossweekend kwam de Nederlander een duurtraining inlassen op zijn trainingsparcours. 

   

  Van der Poel was de eerste aanvaller van de dag, maar hield zich daarna gedeisd in het grote pak. Totdat hij halfweg plots kwam aanpikken bij een omvangrijke groep vluchters.

   

  8 renners rukten zich in de slotfase los uit de kopgroep. Van der Poel was mee, net als zijn landgenoot Taco van der Hoorn. Die laatste reed zijn laatste koers in het shirt van Roompot en gebruikte in de slotkilometers zijn landgenoot Havik als springplank.

   

  Van der Hoorn zong het uit tot het einde. Zege nummer 3 dit seizoen voor de Roompot-renner, die volgend seizoen aan de slag gaat bij Lotto-Jumbo. De Nederlander Piotr Havik eindigde 2e,  met Cees Bol kleurde het volledige podium oranje. Mathieu van der Poel sprintte niet meer mee voor een podiumplek en eindigde 6e.

  VIDEO: Van der Hoorn juicht in Sluitingsprijs

  Van der Hoorn: "Een pak Belgische friet gaat er nu wel in"

  Taco van der Hoorn speelde het tactisch in de finale. "Ik heb zitten linkeballen. Met halve aanvallen heb ik chaos proberen te creëren en dat lukte goed", vertelt de Nederlander.

   

  "Op anderhalve kilometer ben ik wel aangegaan, maar dan bleef ik op 50 meter van Piotr Havik hangen zodat hij bleef rijden. Anders begon hij te twijfelen en kwam Mathieu van der Poel misschien terug."

   

  "Op 300 meter van de finish heb ik hem dan echt geremonteerd. Zo won ik", lacht Van der Hoorn, die er even de riem afgooit, maar het wel keurig wil houden. "Ik ben met de auto. Een biertje kan ik dus niet drinken, maar een pak Belgische friet gaat er hier wel in."

   

  Uitslag

  1. Taco van der Hoorn (Ned) 123 km in 3u25'50"
  2. Piotr Havik (Ned) op 2"
  3. Cees Bol (Ned) 4"
  4.  Dries De Bondt z.t.
  5.  Sander De Pestel
  11"
  6. Mathieu van der Poel (Ned) 12"
  7. Michiel Stockman 18"
  8. Gianni Marchand 19"
  9. Moreno Hofland (Ned) 27"
  10. Milan Menten z.t.
  11. Jan Maas (Ned) 30"
  12. Joeri Stallaert 33"
  13. Sven Noels z.t.
  14. David Boucher 34"
  15. Peter Schulting (Ned)
  36"

  Tweets over de wedstrijd

  De Bondt won het klassement van de tussensprints