• home
 • video
 • pas verschenen

  Opvallend: vader Mertesacker (67) vervangt Per in afscheidsduel (VIDEO)

  De actieve voetbalcarrière van Per Mertesacker zit er definitief op. Afgelopen weekend kwam de 104-voudige Duitse international een laatste keer in actie in een galamatch in Hannover, de club waar hij 15 jaar geleden zijn profcarrière begon.

  Mertesacker was een secure centrale verdediger die na Hannover (2003-2006) ook het mooie weer maakte bij Werder Bremen (2006-2011) en Arsenal (2011-2018). Met Duitsland won hij het WK in 2014. Zijn carrière werd vaak gehinderd door blessures, de laatste jaren speelde hij maar weinig. Maar hij liet toch zo'n indruk na, dat hij nu als directeur van de Arsenal Acadamie zijn voetbalpensioen ingaat.

   

  De 34-jarige verdediger van bijna 2 meter nodigde voor zijn adieu 2 teams uit: eentje met vrienden uit zijn Hannover-periode (o.a. Bobic, Asamoah, Linke) en eentje met maats van zijn omzwervingen bij Bremen, Arsenal en de Mannschaft (o.a. Höwedes, Pizarro, Klasnic, Ballack, Walcott en Frings).

   

  De wereldselectie won met 10-9, Mertesacker speelde voor beide teams een helft mee. In de 89e minuut was het voorbij: het feestvarken kreeg een staande ovatie, zijn vader Stefan (67) kwam hem vervangen. Zoonlief hield het niet droog. Hij ging de massaal opgedaagde fans groeten en vocht nadien ook tegen de tranen in zijn afscheidsspeech.

  Beelden van Mertesackers galamatch:

  U kunt de wedstrijd én het emotionele afscheid hieronder bekijken: