• home
 • video
 • pas verschenen

  Klaas Lodewyck van BMC naar Quick-Step als ploegleider

  Ex-profrenner Klaas Lodewyck wordt ploegleider bij Deceuninck-Quick.Step. De voorbije jaren was hij aan de slag bij BMC, maar hij verhuist niet mee naar de nieuwe CCC-ploeg.

  In 2015 moest Lodewyck een punt zetten achter zijn profcarrière door gezondheidsproblemen. Hij bleef daarna wel aan de slag bij BMC, maar stapt nu niet mee over naar de nieuwe CCC-formatie.

   

  "Ik ben BMC dankbaar voor mijn jaren daar, maar deze kans moest ik met beide handen grijpen", vertelde Lodewyck. De intussen 30-jarige Lodewyck trekt naar Deceuninck-Quick.Step. Hij wordt er de 7e ploegleider naast Davide Bramati, Brian Holm, Wilfried Peeters, Tom Steels, Geert Van Bondt en Rik van Slycke.

   

  "Ik hoop en geloof dat ik van waarde kan zijn voor de ploeg. Ik wil iemand zijn die de renners kunnen vertrouwen. Dit is een van de beste ploegen ter wereld. Niet alleen door de schitterende resultaten, maar ook door de mentaliteit en de teamspirit."