• home
 • video
 • pas verschenen

  Positieve Koeman: "In de breedte meer talent dan de Rode Duivels"

  Ronald Koeman

  "In de tweede helft had Nederland de overhand", vindt bondscoach Ronald Koeman.

  Ronald Koeman blikt tevreden terug op de derby België - Nederland (1-1). "Er zit  een goede ontwikkeling in ons team", vindt de Nederlandse bondscoach. Roberto Martinez is dan weer opgetogen over de prestaties van Dennis Praet en Simon Mignolet.

  Koeman: "Hadden de overhand in de tweede helft"

  Nederland lijkt stilaan op te staan uit de duisternis. Na een puike prestatie tegen België (1-1) kreeg Ronald Koeman vooral positieve vragen voor de voeten geworpen. De eerste: is zijn conclusie dat Oranje ook in de breedte groeit? 

   

  "Als je naar de tweede helft kijkt, dan zeker wel. Zowel België als Nederland hebben over de hele wedstrijd veel spelers gewisseld. Nederland had de overhand in de tweede helft, wat erop wijst dat we in de breedte misschien wel meer talent hebben dan de tegenstander."

   

  "Anderzijds hadden we het moeilijk bij bepaalde fases. Niet door 11 Rode Duivels, maar wel door 2 tot 3 spelers. Sommigen zeggen dan dat het begin van de wedstrijd weer niet goed is. Maar het ligt ook niet altijd aan jezelf. Als je ziet hoe de goal van Dries Mertens valt. Je kan niet applaudiseren als trainer van de tegenstander, maar die klasse moet je wel onderkennen."

   

  "We hadden het ook lastig met de ballen van Toby Alderweireld (foto). De afspraak met Quincy en Memphis was om hem af te stoppen. Dat gebeurde pas later. In het begin kreeg hij te veel ruimte. Aangezien hij de beste opbouwer is, moet je eigenlijk maar één iemand vastzetten. "

  "Dit stemt tot positivisme"

  Met 3 goede wedstrijden na elkaar (Frankrijk, Duitsland en België) lijkt Oranje de zaken weer op rails te hebben. "Ik denk dat het nog beter kan", antwoordt Ronald Koeman.

   

  "Bij momenten zijn we nog slordig aan de bal. Maar globaal gezien hebben we het goed bespeeld. We hebben goed gevoetbald, een goeie goal gemaakt en er was een fase waarin we beter waren en de bal op de paal schieten."


  "Er zit een goede ontwikkeling in ons team. Ook nu is er weer de bevestiging dat er jongens aan de deur kloppen, dat er heel veel talent is. Ook als je ziet hoe we de wedstrijd eindigen. Met Rosario die zijn drempelvrees overwint en groeit in de wedstrijd. Hij ging samen met Vilhena agressief spelen. Net wat we nodig hadden."

   

  "Uiteindelijk zijn we met Luuk, Steven en Memphis nog aanvallender

  gaan spelen om te proberen de westrijd te winnen. Tegen het einde hadden we ook de betere kansen. Ik ben heel tevreden over deze 10 dagen. Dit stemt tot positivisme."

   

  Bekijk de persconferentie van Ronald Koeman:

  Martinez: "Praet is een interessante speler voor ons"

  "We speelden nog niet heel lang geleden tegen Nederland (november 2016: 1-1). Het grote verschil met toen is het zelfvertrouwen in balverlies en de tempowissels bij Oranje", stelt Roberto Martinez, de selectieheer van de Rode Duivels. "Depay heeft ook een andere positie gevonden, die hem erg goed ligt."

   

  "De uitslag tegen Duitsland was geen geluk", vindt Martinez. "Je voelt dat er een ander gevoel leefde bij Holland in vergelijking met het team waar we tegen speelden in Amsterdam."

   

  De bondscoach wisselde gisteravond naar hartelust. "We moeten niet te drastische uitspraken doen over de vervangers. De drie meest significante spelers kan je in geen enkel team in de wereld zomaar vervangen."

   

  "De spelers die op het veld kwamen hebben er een heel goede ervaring bij. Praet bijvoorbeeld heeft getoond dat hij een zeer interessante speler kan worden voor ons. Hij is technisch sterk en een totaal andere speler dan hij was bij de U21."

   

  "Mignolet zette een ongelooflijke prestatie neer en was heel gefocust. Denk er aan dat we niet verloren hebben en de mentaliteit van de groep is nooit weggevallen. De eerste 20 minuten waren we heel scherp. Helaas gaven we een goal weg en dat zorgde voor twijfel."

   

  Bekijk de persconferentie van Roberto Martinez: