• home
 • video
 • pas verschenen

  Jérôme d'Ambrosio wordt een concurrent van Vandoorne in Formule E

  " "

  Jérôme d'Ambrosio heeft van bij de start van het WK Formule E een zitje.

  België heeft volgend jaar 2 rijders in het Formule E-kampioenschap. Nadat gisteren bekend raakte dat Stoffel Vandoorne F1-stal McLaren geruild had voor HWA Racelab, kwam vandaag de bevestiging dat Jérôme d'Ambrosio een zitje krijgt bij Mahindra Racing.

  De 32-jarige D'Ambrosio beleefde ook een kort avontuur in de Formule 1. Hij reed 19 Grote Prijzen voor Marussia Virgin Racing in 2011 en eentje voor Lotus in 2012.

   

  Sinds het begin van de Formule E in 2014 maakt D'Ambrosio deel uit van het elektrische circus. Hij boekte al 2 overwinningen en 7 podiumplaatsen.

   

  D'Ambrosio reed tot nu voor Dragon Racing uit de VS. Mahindra Racing is een team uit India. Onze landgenoot zal er een duo vormen met de Duitser Pascal Wehrlein, ook een oud-F1-rijder. Sam Dejonghe, een andere Belg, blijft testrijder bij Mahindra Racing. Dejonghe promootte vanochtend de Formule E als "de toekomst".

   

  De Formule E-competitie begint op 15 december in Saudi-Arabië. Vorig seizoen ging de titel naar de Fransman Jean-Eric Vergne (Techeetah). Jérôme d'Ambrosio eindigde als 14e.

  Kalender Formule E 2019

  15 december Saudi-Arabië Ad Diriyah
  12 januari Marokko Marrakesh
  26 januari Chili Santiago de Chile
  16 februari Mexico Mexico City
  10 maart China Hongkong
  23 maart China Sanya
  13 april Italië Rome
  27 april Frankrijk Parijs
  11 mei Monaco Monaco
  25 mei Duitsland Berlijn
  22 juni Zwitserland Bern
  13 juli  VS New York
  14 juli VS  New York