• home
 • video
 • pas verschenen

  Fissette en Kerber ondanks Wimbledon-zege uit elkaar

  Wim Fissette is niet langer de coach van de Duitse Angelique Kerber (WTA-3). De Belg loodste de topspeelster naar de eindzege op Wimbledon, maar nu scheiden hun wegen. "We hebben een andere visie op de toekomst", klinkt het.

  Angelique Kerber heeft haar ticket op zak voor de WTA Finals in Signapore, maar ze zal daar niet meer bijgestaan worden door onze landgenoot Wim Fissette. De twee gaan uit elkaar "wegens een andere visie op de toekomst".

   

  Fissette en Kerber waren nochtans een succesvol duo. Fissette stapte in november 2017 in het team van de Duitse. Het bleek de start van een vruchtbare samenwerking die in juli werd bekroond met een titel op Wimbledon.

   

  De 38-jarige Limburger had voor Kerber al een rist toppers onder zijn hoede. Zo coachte hij onder meer Kim Clijsters, Sabine Lisicki, Simona Halep, Victoria Azarenka, Sara Errani en Johanna Konta.