• home
 • video
 • pas verschenen

  De Jongh verlaat ziekenhuis: "Hij is aangedaan van wat er gebeurd is"

  De Jongh met zorgenrimpels op zijn voorhoofd.

  De Jongh (44) hield een zware hersenschudding over aan zijn val.

  Trek-ploegleider Steven De Jongh gaat thuis verder uitrusten en herstellen. De Nederlander lag gisteren urenlang langs de kant van de weg, nadat hij gevallen was tijdens een trainingsrit in de buurt van Gerona.

  De wielerwereld maakte zich gisteren plots grote zorgen om Steven De Jongh (44). De ploegleider van Jasper Stuyven en John Degenkolb was vermist na een fietstocht in Catalonië. Zijn vrouw luidde op Twitter de alarmklok.

   

  Op basis van zijn Strava-gegevens konden de politie en brandweer De Jongh localiseren. De onfortuinlijke Nederlander lag in een ravijn, de oorzaak van zijn val is nog niet bekend.

   

  De Jongh hield aan het incident een zware hersenschudding over, waardoor hij zich niets meer kan herinneren van de gebeurtenissen. Na een nacht in het ziekenhuis van Gerona (in Catalonië) mag De Jongh nu naar huis.

   

  "Steven is nog behoorlijk aangedaan van wat er gebeurd is", meldt zijn team Trek-Segafredo. "Hij is ook overdonderd door alle reacties die hij heeft gekregen. Steven bedankt iedereen voor alle berichtjes en steun."