• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel laat geen spaander heel van Chinees Niu op English Open

  Luca Brecel concentreert zich tijdens een wedstrijd.

  Brecel (archief) klopte de Chinees Niu met 4-0.

  Op de English Open is Luca Brecel freewheelend naar de 2e ronde doorgestoten. Onze landgenoot zette de Chinees Niu met 4-0 opzij.

  Luca Brecel is de nummer 12 op de wereldranglijst, Niu de nummer 85. Dat verschil was ook duidelijk zichtbaar op de snookertafel in Crawley. Met breaks van 73, 70 en 109 wervelde Brecel in een uur voorbij de 24-jarige Chinees.

   

  In de volgende ronde moet onze landgenoot de degens kruisen met de Engelsman Allister Carter (WS-21), tweevoudig WK-finalist (in 2008 en 2012). Bij hun laatste ontmoeting trok Carter aan het langste eind en dat was ook op de English Open (2016).