• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioene Degrendele naar BEAT Cycling met oog op Spelen in Tokio

  Nicky Degrendele kroonde zich tot wereldkampioene keirin in Apeldoorn.

  Nicky Degrendele heeft haar zinnen gezet op eremetaal op de Olympische Spelen in Tokio. De wereldkampioene keirin verhuist daarom volgend seizoen naar baanploeg BEAT Cycling Club.

  Nicky Degrendele (22) heeft wel al wat trofeeën in haar prijzenkast staan: wereldkampioene keirin in Apeldoorn, EK-zilver op de keirin in 2016... Nu wil ze er graag ook een olympische medaille bijhangen.

   

  Bij BEAT Cycling Club wil ze volgend seizoen haar sprint scherper stellen. "Ik kijk met veel enthousiasme uit naar deze uitdaging", zegt Degrendele. "Het komende seizoen wordt heel belangrijk in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, waar ik mijn best wil doen in de keirin en de sprint."

   

  Waarom BEAT Cycling Club? "Omdat ik in een goede groep terechtkom, met een goede omkadering", zegt Degrendele aan Sporza. "Hopelijk kunnen we samen bouwen aan een sprintcultuur in België."

   

  "Met BEAT zal ik Wereldbekerwedstrijden rijden op de piste. Maar daarnaast blijf ik natuurlijk ook wedstrijden rijden met de Belgische ploeg."

  Beluister het interview met Degrendele