• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen staat 6 weken aan de kant en mist IJsland en Zwitserland

  Barcelona heeft duidelijkheid verschaft over de hamstringblessure van Thomas Vermaelen. De verdediger zal 6 weken buiten strijd zijn.

  Vermaelen verving vrijdag tegen Zwitserland de geblesseerde Jan Vertonghen. Hij deed 70 minuten zijn werk, maar zijn rechterhamstring speelde hem toen weer parten bij een simpele terugspeelbal. 

   

  Het was snel duidelijk dat hij de oefenmatch van morgen tegen Nederland niet zou halen. Vermaelen keerde zondag terug naar zijn club Barcelona.

   

  Een scan vanochtend bevestigde de ernst van het letsel. Barcelona gaat uit van een onbeschikbaarheid van 1,5 maand. Dat betekent geen interlands meer voor hem dit jaar: op 15 november spelen de Rode Duivels tegen IJsland, op 18 november tegen Zwitserland in de Nations League.

   

  Ook voor Barcelona komt de blessure ongelegen: de 32-jarige blessuregevoelige speler kwam de laatste weken meer aan spelen toe met basisplaatsen in de competitie tegen Valencia en Leganes.

   

  Bij de nationale ploeg is Dedryck Boyata zijn vervanger. De verdediger van Celtic viel vrijdag in en mag zich tegen Oranje opmaken voor een basisplaats.