Trek-ploegleider De Jongh terecht: "Hij herinnert zich niets meer van incident"

  Sinds 2016 is De Jongh ploegleider bij Trek-Segafredo.

  Er was vandaag paniek over ex-renner Steven de Jongh (44). Sinds 10.30u was er geen spoor meer van de Nederlander, die gaan fietsen was in Catalonië. Ondertussen is hij terecht: "Hij ademt en heeft een hartslag", laat zijn vrouw weten. Vermoedelijk kwam hij ten val.

  Vrouw van De Jongh luidt alarmbel nadat Strava-signaal gestopt was

  Toen De Jongh maar niet te bereiken was na een fietstocht, deed zijn vrouw Renée Meijer een oproep op Twitter. "Mensen, help me, alstublieft", schreef zijn vrouw. "Mijn echtgenoot Steven De Jongh is sinds 10.30u vermist. In de buurt van La Ganga (in Catalonië)."

   

  "Als jullie daar in de buurt zijn, help me dan om hem te vinden alstublieft. Hij vertrok op een Trek-fiets en in een Trek-outfit."

   

  Op Strava was te zien dat de fietsrit van De Jongh plots stopte. De politie onderzocht het gebied waar het Strava-signaal stopte en uiteindelijk vond een helikopter de 44-jarige Nederlander. "Hij ademt en heeft een hartslag", liet zijn vrouw weten. 

   

  De Jongh zou na een val 5 uur in een ravijn gelegen hebben. "In het ziekenhuis is De Jongh weer bij bewustzijn gekomen", weet NOS-journalist Edwin Winkels. "Hij heeft zo'n 5 uur in een soort ravijn langs de weg gelegen. Gezien de omstandigheden zou alles goed zijn met hem."

   

  "De Jongh heeft niets gebroken, maar liep wel een hersenschudding op", weet NOS. "Hij kan zich niets meer herinneren van het incident. Scans hebben uitgewezen dat er geen blijvende schade zal zijn."

  Gestopt met wielrennen in 2009

  Steven de Jongh is sinds enkele jaren ploegleider bij Trek-Segafredo, de ploeg van onder anderen Jasper Stuyven en John Degenkolb. Tussen 1996 en 2009 reed De Jongh voor TVM, Rabobank en Quick-Step. Hij won onder meer de E3 Prijs Harelbeke (2003) en 2 keer Kuurne-Brussel-Kuurne (2004 en 2008).

  De Jonghs rit op strava: plots stopt zijn tocht

  Zijn vrouw Renée Meijer roept de hulp van Twitter-volgers in

  Een helikopter heeft De Jongh gevonden:

  Trek-Segafredo: "De Jongh is bij bewustzijn"