• home
  • video
  • pas verschenen

    Real rouwt om man die club in 1966 in Brussel 'la Sexta" bezorgde (met VIDEO)

    Fernando Serena is niet meer. De oud-middenvelder van Real Madrid overleed op 77-jarige leeftijd. Serena is de man die op 11 mei 1966 Real Madrid naar zijn zesde overwinning in Europacup I trapte.

    Mooie beelden uit oude doos: Serena beslist finale in Brussel

    Real Madrid klopt Partizan

    De finale van het kampioenenbal vond dat jaar in Brussel plaats tussen Real Madrid en Partizan Belgrado. Bij een 1-1-stand maakte Serena een kwartier voor tijd het beslissende doelpunt: een rake trap van buiten de zestien.

     

    Voor Real was "la Sexta" daarmee een feit. De toeschouwers bestormden dol van vreugde het veld.

     

    Het zou vervolgens 32 jaar duren (tot 1998) voor de Koninklijke de belangrijkste Europese beker nog eens kon winnen. Momenteel zitten ze aan 13 stuks. De voorbije 3 jaar won het telkens de Champions League.

     

    Serena speelde tussen 1963 en 1968 voor Real Madrid. Hij won naast Europacup I ook vier landstitel met de club. In 86 wedstrijden voor de withemden scoorde hij 15 keer.