• home
 • video
 • pas verschenen

  Ceulemans, Gumienny, Meirhaeghe & co. Hoe scoorden ze in hun gemeente?

  Ex-judocoach Jean-Marie Dedecker is al jaren een doorwinterd politicus. Hij doet het met Lijst Dedecker meer dan uitstekend in Middelkerke. Maar hij is niet de enige met een sportief verleden die opkwam tijdens de verkiezingen. Hoe doen deze bekende mensen het?

  Jan Ceulemans - N-VA Westerlo

  De ex-Rode Duivel kwam op voor de N-VA in Westerlo en behaalde er 731 voorkeurstemmen. Toch moest zijn partij het afleggen tegen CD&V, dat een monsterzege behaalde en met 14 zetels alleen kan besturen.

  Jean-Marie Dedecker - Lijst Dedecker Middelkerke

  Lijst Dedecker (LDD) greep afgetekend de macht in Middelkerke. De partij behaalde 40% van de stemmen en kan zo met 14 zetels alleen besturen. Ex-judocoach en kopstuk Jean-Marie Dedecker kreeg 4.340 voorkeursstemmen.

  Veerle Dejaeghere - SamenPlus Ardooie

  Veldloopster Veerle Dejaeghere kreeg 413 voorkeurstemmen, maar moest het met SamenPlus afleggen tegen 'Groep 82', dat 15 zetels binnenhaalde en daarmee absoluut de grootste partij is. In Ardooie zijn er slechts 3 partijen. De N-VA haalt  geen enkele zetel.

  Serge Gumienny - Open VLD Sint Truiden

  Voormalig scheidsrechter Serge Gumienny behaalde in Sint-Truiden 631 stemmen voor Open VLD. Hij mag mee besturen in de gemeensteraad in een coalitie met CD&V, Open VLD en de N-VA.

  Georges Leekens - CD&V Oostkamp

  In Oostkamp heeft CD&V met 16 zetels een forse meerderheid. Ook Georges Leekens, momenteel coach van Etoile Sportive du Sahel in Tunesië. Met 501 voorkeurstemmen deed Leekens ook zijn duit in het zakje.

  Filip Meirhaeghe - Open VLD Maarkedal

  Ex-mountainbiker Filip Meirhaeghe deed het niet onaardig in Maarkedal met 413
  voorkeurstemmen. Daarmee is hij de 6e populairste van zijn gemeente. Open VLD vormt een coalitie met de N-VA en zet zo CD&V (tweede partij) schaakmat.

  Jan Moons: N-VA Heist-op-den-Berg

  Ex-doelman Jan Moons haalt in Heist-op-den-Berg 2.310 voorkeurstemmen, het op een na beste resultaat voor de N-VA. CD&V blijft er wel de grootste partij, gevolgd door de N-VA. Allebei hebben ze 10 zetels. Voorlopig is er nog geen coalitie gevormd. 

  Jasmine Vangrieken - Lijst Burgemeester Lommel

  In Lommel krijgt de Lijst Burgemeester van onder meer Jasmine Vangrieken klappen. De partij zakt met 10 procent, Jasmine haalt 763 voorkeurstemmen. CD&V en de N-VA gaan er samen besturen.

  Edwig Van Hooydonck - Open VLD Wuustwezel

  In Wuustwezel gaat het slecht met Open VLD. Het houdt er maar 2 zetels over, ook al kreeg Edwig Van Hooydonck, tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, 376 voorkeurstemmen. CD&V heeft een absolute meerderheid en kan alleen besturen.

  Michel Verschueren - Open VLD Grimbergen

  Michel Verschueren, de gewezen sterke man van Anderlecht, doet het met 282 voorkeursstemmen matig voor Open VLD in Grimbergen. Zijn partij gaat er wel samen met de N-VA aan de macht.