• home
 • video
 • pas verschenen

  Leon Bailey wil (voorlopig) niet spelen bij Jamaica, omdat broer geen speelkans krijgt

  Op 21-jarige leeftijd heeft Bailey nog altijd geen cap verzameld bij Jamaica.

  Wanneer speelt Leon Bailey zijn eerste interland? De voormalige Genk-speler weigert voorlopig om het Jamaicaanse shirt aan te trekken, omdat de nationale ploeg een belofte niet is nagekomen.

  Bailey: "Heb spelers als mijn broer nodig in de Jamaicaanse ploeg"

  Leon Bailey is "hot" in Bayer Leverkusen en zou gisteren normaal zijn debuut maken bij de nationale ploeg van Jamaica. Maar de 21-jarige flankaanvaller weigerde om te spelen.

   

  Waarom? Bailey was overeengekomen dat hij enkel zou debuteren bij Jamaica als hij zou kunnen samenspelen met zijn broer Kyle. Maar de Jamaicaanse bond wil de 20-jarige Kyle eerst testen.

   

  "Ik was afgereisd naar Bonaire (de tegenstander van Jamaica), omdat er beloofd was dat ik samen met mijn broer zou worden opgesteld", zegt Bailey in de Jamaicaanse krant The Gleaner. "Maar toen ik daar aangekomen was, was het scenario helemaal veranderd."

   

  "Ik heb beslist om niet te spelen, omdat de Jamaicaanse bond ons akkoord niet gerespecteerd heeft. Ik kan niet zomaar in een systeem gedropt worden en goed spelen. Ik moet samenspelen met spelers die me begrijpen. En mijn broer is zo'n speler."

   

  Jamaica won de interland tegen Bonaire trouwens met 0-6.