• home
 • video
 • pas verschenen

  Cameron Vandenbroucke in voetsporen van papa Frank: Ze trekt naar Lotto-Soudal Ladies

  Frank Vandenbroucke droeg in 1994 het Lotto-shirt, in 2019 volgt zijn dochter dat voorbeeld.

  25 jaar na Frank Vandenbroucke zal ook zijn dochter te bewonderen zijn in het Lotto-outfit. Cameron Vandenbroucke krijgt volgend seizoen een plekje in de opleidingsploeg van de Lotto-Soudal Ladies.

  Cameron VDB: "Mensen zeggen dat ik dezelfde stijl heb als mijn vader"

  Begin augustus reed Cameron Vandenbroucke haar eerste wielerwedstrijd, die ze ook meteen won. Daarvoor stond de 19-jarige dochter van Frank Vandenbroucke te boek als een beloftevolle loopster. Maar een voetbreuk maakte een einde aan haar atletiekcarrière.

   

  Volgend seizoen krijgt Cameron Vandenbroucke een kans bij de bij opleidingsploeg van de Lotto-Soudal Ladies. Treffend, want Lotto was destijds ook de ploeg waar haar vader Frank in 1994 zijn wielercarrière lanceerde.

   

  "De mensen zeggen dat ik op mijn vader lijk als ik op de fiets zit", zei Cameron eerder al. "Onze posities komen overeen. Dat is leuk om te horen, want ik ben nog altijd zeer trots op mijn vader."

  Lotto-Soudal Ladies verwelkomen Vietnamese renster

  Bij de profploeg van de Lotto-Soudal Ladies zijn er volgend seizoen 4 nieuwkomers. Thi That Nguyen (21) is de opvallendste naam, de renster uit Vietnam won dit seizoen Dwars door de Westhoek.

   

  Ook nieuw is de 37-jarige Marie Dessart. Onze landgenote is de wereldkampioene Gran Fondo in de categorie 35-40 jaar. Daarnaast maken ook de Nederlandse Danique Braam en de Britse Dani Christmas de overstap naar de Lotto-Soudal Ladies.