• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel: "We hebben niet echt afscheid kunnen nemen van Henry"

  Thierry Henry en Axel Witsel bij de Rode Duivels

  Thierry Henry en Axel Witsel bij de Rode Duivels

  Thierry Henry heeft gekozen voor een job als coach van Monaco en dat betekent dat hij vrijdag voor het laatst op de bank zat als T2 van de Rode Duivels. "Het is snel gegaan", vertelt Axel Witsel.

  Thierry Henry moet het zwalpende Monaco uit het slop halen en stond zondag dus al niet meer op het trainingsveld bij de Rode Duivels. "We hebben niet echt afscheid kunnen nemen van "Titi". Het is snel gegaan", vertelt Axel Witsel.

   

  "Ik ben er wel vrij zeker van dat hij tijdens de volgende interlandbreak in november nog wel naar hier zal komen om iedereen nog eens te zien."

  "We hebben van zijn raad kunnen genieten"

  Witsel had een goeie band met Henry. "Ik stond wel dicht bij hem. We spraken vaak met elkaar en dan vertelde hij verhalen van vroeger, toen hij nog speler was. Op het terrein was hij de coach, naast het veld kan je onze relatie het best omschrijven als die tussen twee spelers."

   

  "Ik bekeek met hem ook vaak videobeelden van andere verdedigende middenvelders om te kijken wat ik nog beter kon doen. Dat deed hij ook met andere spelers. We hebben van zijn raad en ervaring kunnen genieten en hij heeft op zijn beurt ook geleerd van Roberto Martinez. Het is goed dat hij deze stap nu kan zetten. Ik denk dat hij er klaar voor is."

  Deschamps: "Henry heeft alles om succesvol te zijn"

  Ook de Franse bondsoach Didier Deschamps, die samen met Henry het WK en het EK won als speler, juicht de keuze voor Monaco toe. "Hij is er klaar voor. Hij heeft alles gedaan om dit te bereiken en dat zie je", vindt Deschamps.

   

  "Hij gooit zich in een opwindend project, waar hij veel verantwoordelijkheid zal dragen. Het is aan hem om de leiding te nemen. Thierry heeft alles om een succesvol trainer te zijn. Ik wens hem veel moed en goeie resultaten."