Wellens en De Gendt beginnen aan 6-daagse fietstocht van Como naar Semmerzake

  De Gendt en Wellens verlengen hun seizoen met 6 dagen.

  Daags na de Ronde van Lombardije keren Thomas De Gendt en Tim Wellens met de fiets terug naar België. In 6 dagen proberen ze 1.200 kilometer te overwinnen.

  Gisteren legde Tim Wellens nog beslag op de 5e plek in de Ronde van Lombardije, zijn laatste koers van het seizoen. Maar in plaats van vandaag eens uit te slapen was Wellens al vroeg uit de veren om samen met De Gendt te beginnen aan een fietsexpeditie.

   

  In 6 dagen tijd wil het duo van Lotto-Soudal fietsen van Como (Lombardije) naar Semmerzake, de woonplaats van Thomas De Gendt. Goed voor zo'n 1.200 kilometer.

   

  Vandaag doorkruisen Wellens en De Gendt meteen al de Zwitserse Alpen. Op het menu staan 183 kilometer en 4.047 hoogtemeters.

  De Gendt: "Afwachten of we na 6 dagen nog goede vrienden zijn"

  De Gendt en Wellens begonnen om 9u aan hun tocht. "We zullen het allemaal op het gemak doen", reageerde Thomas De Gendt op Radio 1. "Als we een mooie plaats zien, zullen we daar stoppen om iets te drinken of te eten."

   

  "Onze 6 etappes zijn telkens iets minder dan 200 kilometer. Of we er nu iedere dag 10 of 11 uur over doen, maakt me niet zoveel uit. Ik heb maar 1 regel: we moeten voor het donker thuis zijn. "

   

  Of Wellens en De Gendt goede vrienden zijn? "Voorlopig nog wel", zegt De Gendt. "We zullen zien of dat over 6 dagen ook nog zo is."

  Eerste dag: pizza, de San Gottardo en een aanval van De Gendt